fredag 29 april 2011

Dudley Dursley

Dudley är Vernons och Petunias enda barn, en brorson till Marjorie Dursley, systerson till Lily Potter och Harrys enda kusin.Ända sedan Dudley föddes har han blivit ständigt bortskämd. Han beskrivs som stor och blond, och får berg med födelsedagspresenter och julklappar, hade två sovrum (Harry inget), och trots att han bara använde ett, skrek han när Harry fick det ena. Dudley är olik alla andra karaktärer, för han är extremt ohyfsad, aggressiv och egoistisk, men han vet precis hur man är artig (när han vill göra ett gott intryck på någon, till exempel då Vernon fick kunder på middagsbesök en kväll). Harry och Dudley gick på skola i Surrey ihop tills de var elva år. Genom hela deras gemensamma barndom, tog Dudley varje chans han hade att tortera och förödmjuka sin kusin Harry.
Samma år som Harry börjar på Hogwarts börjar Dudley på sin fars gamla skola, Smeltings. Som en stor mobbare leder han sig gäng (Piers Polkiss, Dennis, Gordon och Malcolm), med vilka han regelbundet näst intill slår sönder yngre barn, som till exempel Mark Evans. Dudley börjar även röka och dricka alkohol då han är femton, men fortsätter trots det att vara lika bortskämd av sina föräldrar. Dudley har haft en fruktansvärd otur genom böckerna, kanske eftersom han är så bortskämd, och följaktligen en ganska ineffektiv person. Hans egenskap att mobba mindre barn visar på en total brist av större känslighet. Han blir aldrig nöjd. Dudley överdriver det hela och säger att ormen nästan tog en tugga av hans ben. Samma år, får han en grisknorr av Rubeus Hagrid. Knorren var tvungen att opereras bort.

I filmerna spelas han av Harry Melling.

torsdag 28 april 2011

Sista Harry Potter-filmen!

Kolla in detta fantastiska videoklipp: "Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 2" - sista filmen!

James Potter

James Potter föddes i Storbritannien, och är Harry Potters pappa. Han beskrivs med ljusbruna ögon, lite längre näsa än Harry, men annars samma tunna ansikte, samma händer, samma rufsiga svarta hår som är spretigt längst bak, och (nästan) samma längd som Harry i skolåldern. Han studerade på Hogwarts, och där mötte han sina bästa vänner Sirius Black, Remus Lupin och Peter Pettigrew. Sirius rymde hemifrån när han var runt sexton år, och flyttade in hos James och hans familj, tills han lämnade skolan. Sedan besökte Sirius ofta familjen Potter, som kallade hnom för sin "andra son". James var ensamt barn, och hans föräldrar var ganska gamla då han föddes.
James hade en klasskamrat vid namn Severus Snape. James mobbade Snape mycket. Efter att ha sett Snapes minnen av James, höll Harry med Severus Snape om James högmod, och uppenbarelsen gjorde Harry djupt besviken och ledsen. I sitt försvar av deras mobbning hävdade Sirius att Snape inte alls var så oskyldig som han hade verkat, utan James hatade Snape för hans koppling till svartkonster.
James var en begåvad elev. Han var duktig på att spela Quiddich i Gryffindorlaget, och han spelade sökare (precis som Harry). James och Sirius var tydligen populära elever, och de var två riktigt lustiga spelevinkar.

I filmerna spelas han av Adrian Rawlins som vuxen och Robbie Jarvis som tonåring.

onsdag 27 april 2011

Lily Potter (Evans)

På Hogwarts mötte Lily Evans James Potter och de gick i samma årskurs. Lily beskrivs med gröna mandelformade ögon, och tjockt, axellångt mörkrött hår. Horace Snigelhorn beskriver henne som näsvis, och en verklig naturbegåvning i trolldryckskonst, men med förmåga att alltid se något gott i andra. Snigelhorn hävdade också att hon var mycket modig, rolig och charmig, och att han inte kunde föreställa sig att någon skulle tycka illa om henne. Hon var med i Snigelklubben, som drevs av Snigelhorn själv, för lovande elever. Lily var mycket attraktiv, och det är uppenbart att James tyckte det, åtminstone sedan deras femte år. Lily var en mugglarfödd häxa, och systern Petunia Dursley (född Evans) såg henne som ett missfoster, troligtvis eftersom hon var avundsjuk. Den mesta tiden på Hogwarts verkade Lily tycka att James var en arrogant översittare, och hon och James tilltalade varandra med efternamnet. James skrev Lilys initialer under en examen i det femte året, och Sirius mindes att James inte kunde låta bli att briljera (och bära sig åt som en stolle) då Lily var i närheten. När James bjöd ut henne en gång under det femte året, sa hon att hon aldrig skulle gå ut med honom, inte ens om hon var tvungen att välja mellan honom och en jättebläckfisk. Efter att James mognat och ändrat sin attityd, började Lily träffa honom under det sjunde året, och det var troligtvis då hon blev kär i honom och de gifte sig.

I filmerna spelas hon av Geraldine Somerville som vuxen och Susie Shinner som tonåring.

tisdag 26 april 2011

Mugglarportalen

Här är ett tips på en bra hemsida för er som älskar Harry Potter. Den heter "Mugglarportalen" och där kan man spela olika spel, träffa andra Harry Potter-fans och göra andra saker. Man blir medlem och gör då ett test för att se vilket elevhem man hamnar i. Elevhemmen är Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw och Hufflepuff, precis som i Harry Potter-böckerna.  

(H)Jullanbullan hamnade i Hufflepuff och Millemus hamnade i Slytherin.


Hermione Granger

Hermione är bästa vän med Harry och Ron. Hon har en katt som heter Krumben. Hon är vad man kallar "mugglarfödd". (Det betyder att ingen av föräldrarna är trollkarlar eller häxor). Hennes föräldrar är tandläkare, men i "Harry Potter och Dödsrelikerna" förvandlar hon dem så att de tror att de heter Wendell och Monica Wilkins och vill flytta till Australien. Det är för att hindra Voldemort från att fråga ut dem om Harry och henne. De vet nämligen inte om då att de har en dotter. Hon har brunt, lockigt hår, och är en flitig elev, mycket vänlig och duktig på magi.

I filmerna spelas hon av Emma Watson.

torsdag 21 april 2011

GLAD PÅSK!!!

Glad påsk lite i förskott! :-)

    

Ronald Weasley

Ronald Weasley är den av familjen Weasley som förekommer mest i böckerna och filmerna om Harry Potter, då han är dennes bäste vän och går i samma årskurs som Harry på Hogwarts. Han är även bästa vän med Hermione Granger. Ronald är skicklig på trollkarlsschack och hade under de första tre böckerna en råtta vid namn Scabbers, som visade sig vara en man vid namn Peter Pettigrew. Han får i slutet av bok tre en uggla av Sirius Black och ugglan får namnet Piggelin. Ronald brukar kallas Ron. Han har 6 syskon. De är Bill, Charlie, Percy, Fred, George, och Ginny.

I filmerna spelas han av Rupert Grint.

onsdag 20 april 2011

Harry Potter

Harrys föräldrar var Lily och James Potter. Hans mor dog för att rädda honom. Han bor hos familjen Dursley (Dudley Dursley = Harrys kusin, Vernon Dursley = Harrys morbror och Petunia Dursley = Harrys moster) på sommarlovet, hans mor Lily Evans (Potter) var syster till Petunia Evans (Dursley). Harry går på Hogwarts, där han sorteras till elevhemmet Gryffindor eftersom han protesterar när sorteringshatten vill placera honom i elevhemmet Slytherin. Bästa vän med Ronald Weasley och Hermione Granger. Ägare till ugglan Hedwig. Hans gudfar är Sirius Black.

I filmerna spelas han av Daniel Radcliffe.

Dagens Harry Potter-karaktär

Nu tänkte vi börja med något som vi kallar "Dagens Harry Potter-karaktär". Vi kommer att börja skriva om en Harry Potter-karaktär varje dag. Vi kommer att skriva fakta och lägga upp en bild på nästan varje Harry Potter-karaktär. (Vi kommer inte att lägga upp en bild på varje karaktär, vissa är bara med i böckerna så dem finns det ingen bild på). Vissa dagar kanske vi inte skriver Dagens Harry Potter-karaktär, men då är vi upptagna med någonting annat. Vi tänkte starta Dagens Harry Potter-karaktär redan i dag.

Rolig video

Nu har vi hittat en rolig Harry Potter-video. Den är med Harry Potter-handdockor. De som har gjort den här videon kallar sig "Potter Puppet pals". Här är videon: